Performanță

Cu cât nivelul de performanță este mai ridicat, cu atât mănușa rezistă mai bine efectelor combinate ale ascuțișului obiectului și presiunii aplicate.

Protecție standard

În situații în care expunerea ar putea provoca tăieturi ușoare. De exemplu, manipularea repetată a obiectelor ascuțite ușoare, cum ar fi pilitură, sticlă spartă, carton și piese mecanice mici etc. Nu există probabilitatea unui impact brusc de la un obiect ascuțit. EN 388 Nivelul recomandat B sau C.

Protecție de înaltă performanță

În situațiile în care expunerea ar putea provoca răni grave (cu handicap permanent). De exemplu, manipularea obiectelor ascuțite relativ grele (greutate > 1,5 kg pentru fiecare mână), cum ar fi benzi de laminor, piese mari sau plăci metalice. Ori de câte ori munca necesită forță și poate avea loc un impact brusc cu un obiect ascuțit fix. Nivelul recomandat D conform EN 388 și un rezultat mai mare de 15N (aproximativ 1500 g) conform ISO 13997.

Rețineți

Utilizarea mănușilor de protecție împotriva tăieturilor nu garantează o protecție totală (de exemplu, atunci când se utilizează un obiect ascuțit acționat de motor). În plus, rezultatele testelor EN 388 și ISO 13997 nu oferă mai mult decât o valoare medie orientativă și se poate recomanda un studiu la fața locului pentru a determina cel mai adecvat tip de protecție pentru o stație de lucru.

Nu ezitați să contactați Departamentul nostru de servicii tehnice pentru informații suplimentare.