Niveluri de performanță

Nivelul de performanță al unei mănuși pentru munca de precizie corespunde durabilității sale, care este direct legată de grosimea stratului de polimer care acoperă țesătura și de natura acestui polimer. Cu cât stratul este mai gros, cu atât rezistă mai mult mănușa.

În plus, natura stratului din polimer din țesătură va afecta rezistența unei mănuși într-un mediu dat. Un strat din poliuretan este recomandat în medii uscate și relativ curate, în timp ce un strat mai gros din nitril este mai potrivit pentru manipularea în medii uleioase și murdare

Criterii de confort

Pentru o muncă de precizie, confortul mănușilor depinde de capacitatea de a perminte ca mâinile să respire și, prin urmare, de a limita efectele transpirației.

Capacitatea unei mănuși de a permite pielii să respire este definită de grosimea stratului de polimer care acoperă țesătura și de tehnologia de acoperire utilizată; în funcție de tehnologie, stratul este fie mai mult sau mai puțin rezistent la lichide și, prin urmare, mărește sau reduce capacitatea mănușilor de a elimina transpirația.

 

Nivelul de confort al mănușii trebuie ales în funcție de perioada de timp în care va fi purtată. De exemplu, pentru purtarea pe perioadă lungă (8 ore), este de preferat o mănușă cu capacitatea de a lăsa pielea să respire îmbunătățită.

Mediul

Selectați mănușa potrivită care satisface nevoile dvs. în funcție de mediul de lucru: 

  • Medii uscate și relativ curate
  • Medii uleioase și foarte murdare