Standard EN ISO 21420

Standardul EN 420 a fost revizuit în martie 2020, devenind standardul EN ISO 21420: 2020. Acest standard actualizat specifică din nou cerințele generale și metodele de testare pentru proiectarea și construcția mănușilor, siguranță, confort și performanță, precum și marcajul și informațiile furnizate de producător aplicabile tuturor mănușilor de protecție.

Ce trebuie să rețineți:

- Noul EN ISO 21420 se aplică în plus la : mănuși, mănuși de protecție, mănuși de protecție a brațelor

- Inocuitate : Conținut limitat de DMFa (dimetilformamidă) - nu trebuie să depășească 1000 mg/kg. Conținut limitat de hidrocarburi policiclice aromatice (PAH) în cauciuc sau materiale plastice - nu trebuie să depășească 1 mg/kg.

- Proprietăți electrostatice :

  • Pentru zonele ATEX: noua pictogramă care trebuie marcată pe mănuși. Proprietățile electrostatice trebuie să fie testate în conformitate cu EN 16350 (metoda de testare EN1149-2).
  • Pentru alte proprietăți electrostatice: Nici o pictogramă. Trebuie utilizată metoda de testare EN 1149-1 sau EN 1149-3.

- Dimensiunea mănușilor: Nu este necesară o lungime minimă mai mare

- Marcarea mănușilor: pentru o mai bună trasabilitate a loturilor de fabricație, mănușile trebuie să poarte următoarele informații: data de fabricație (cel puțin luna și anul) și, dacă este cazul, data de caducitate cu pictograma corespunzătoare.

- Producătorul trebuie să furnizeze următoarele informații: protecția împotriva contaminării; avertisment pentru mănușile care conțin cauciuc natural; punerea, scoaterea și montarea mănușilor; confort și igienă. Și, la cerere: lista substanțelor care pot provoca alergii (altele decât cauciucul). Această listă nu mai este obligatorie pe instrucțiunile de utilizare.

Vă rugăm să rețineți: vechile certificate UE obținute cu vechiul standard EN 420 sunt încă valabile.