De ce este reglementat EIP?

Toate mănușile profesionale sunt echipamente individuale de protecție și trebuie să respecte astăzi Directiva Europeană 89/686.

 

Scopul acestei directive europene este de a asigura siguranța la locul de muncă, atât pentru utilizatorii de EIP, cât și în ceea ce privește sănătatea publică.

 

Înseamnă că un EIP trebuie să asigure nivelul de protecție impus, dar nu trebuie să pericliteze sănătatea utilizatorului.

 

Pentru a îndeplini această cerință, EIP va fi definit prin intermediul unui standard european armonizat. Acesta va reglementa performanța de protecție a EIP, precum și confortul și satisfacția utilizatorului.

De asemenea, asigură libera circulație a EIP prin Uniunea Europeană, fără a reduce nivelul de protecție necesar pentru a evita orice denaturare a concurenței.

De ce trebuie revizuită directiva?

Înainte: Directiva 89/686

Directiva este veche. Datează din 1989: în urmă cu mai mult de 25 de ani!
Nu este ușor de adaptat la noua tehnologie. Este valabilă numai pentru statele membre UE.
Au fost evidențiate unele inadecvări și neconcordanțe în timpul aplicării sale.
A fost transpusă în legislația națională, astfel că legile care reglementează EIP în Europa sunt diferite în fiecare țară.


Acum: Reglementarea 2016/425

 

Reglementarea se aplică începând cu 21 aprilie 2018.

 

Directiva 89/686 a fost anulată la acea dată.

 

Este valabilă pentru toți cetățenii UE.

Nu necesită transpunere în legislația națională, așa că va fi la fel în toate țările Uniunii Europene.

Momentul reglementării

Cum ne contactați

Dacă doriți să ne puneți o întrebare comercială despre produsele noastre sau dacă doriți mai multe informații tehnice despre mănușile noastre și despre utilizarea acestora, trebuie doar să completați unul dintre formularele propuse mai jos.