Nu avem grijă doar de oameni, ci și de mediul înconjurător.  

La Mapa Professional, suntem pe deplin conștienți de faptul că respectarea mediului înconjurător face parte din responsabilitatea noastră. 

Angajamentele noastre:

Reducerea amprentei noastre asupra mediului

Suntem hotărâți să alegem materiile prime într-o manieră cât mai responsabilă. La nivel de producție, monitorizăm amprenta sediilor noastre asupra mediului și ne angajăm să o reducem. Pe lângă aceasta, fabricile noastre sunt certificate ISO 14001 (managementul mediului). Nu în ultimul rând, lucrăm la optimizarea logisticii și ne angajăm în programul Fret 21, pentru a reduce cu 5 %, în decursul a trei ani (până la finalul anului 2022) emisiile de gaze cu efect de seră generate de transport. 

Implementarea inițiativei designului ecologic

Am efectuat analize ale ciclurilor de viață (LCA) pentru a identifica principalele efecte negative asupra mediului. Acest lucru ne-a permis să dezvoltăm o grilă de design ecologic, care include bune practici care să fie aplicate pe tot parcursul ciclului de viață al produsului: materii prime, producție, durata de viață, eliminare. 

Peste 50 % din mănușile noastre mecanice sunt lavabile pentru a garanta o durată de viață extinsă și pentru a reduce cantitatea de deșeuri generate de utilizatori. Mai mult decât atât, ambalajele noastre sunt 100 % reciclabile și am redus deja cantitatea de ambalaje din plastic prin intermediul programului Optipack*. - 38 % plastic la cele mai vândute produse fabricate în Malaezia, ceea ce înseamnă o reducere de 22 de tone a materialului plastic utilizat în 2020. 

Descoperiți ghidul nostru de lavabilitate


Obiectivele noastre până în 2025

Sistematizarea căutării de materii prime sustenabile pentru fiecare produs nou dezvoltat și în special

  • Oferirea unei game de produse din latex certificat FSC 
  • Utilizarea de materiale PET reciclate în toate mănușile pe bază de PET 
  • Oferirea unei game de mănuși din materiale bio 

Reducerea amprentei fabricilor noastre asupra mediului (începând din 2016)

  • 20 % reducere a consumului de apă 
  • 90 % reducere a deșeurilor trimise la groapa de gunoi 
  • 25 % reducere a consumului de energie 
  • 30 % reducere a emisiilor cu efect de seră 

Reducerea consumului de plastic

  • Continuarea reducerii cantității de ambalaje prin implementarea programului „Optipack”* 
  • Redefinirea specificațiilor ambalajelor noastre 

Extinderea duratei de viață a produselor și întocmirea de ghiduri de utilizare și spălare a produselor pentru utilizatori

  • Încercarea ca toate mănușile rezistente la tăiere să fie lavabile 

Cercetări pentru îmbunătățirea eliminării produselor (reciclare și donații)

*Optipack este un program care constă în plierea mănușilor de la jumătate pentru a reduce dimensiunea ambalajului și astfel cantitatea de plastic utilizată

 

Cum ne contactați

Dacă doriți să ne puneți o întrebare comercială despre produsele noastre sau dacă doriți mai multe informații tehnice despre mănușile noastre și despre utilizarea acestora, trebuie doar să completați unul dintre formularele propuse mai jos.