Ultranitril 480

Protecție chimică îndelungată

Protecţie chimică

Avantaje specifice

  • Durată de viață mai lungă: rezistență mecanică excelentă (abraziune, perforație)
  • Prindere bună a obiectelor alunecoase, datorită texturii în relief
  • Protecție excelentă în timpul manipulării intensive a produselor chimice cu risc ridicat
  • Fără silicon pentru a preveni urmele, defectele pe suprafețele din metal și sticlă înainte de vopsire

Aplicații

Industria automobilelor/mecanică

  • Tratarea/degresarea metalelor cu solvenţi agresivi

Industria chimică

  • Manipularea canistrelor cu produse chimice

Alte industrii

  • Aplicarea pesticidelor
  • Curăţarea rolelor preselor pentru imprimare
  • Întreţinere
  • Tratamentul şi finisarea cherestelei

Sector agricol

  • Preparare amestec
  • Umplere rezervor
  • Aplicare si pulverizare pesticide
  • Gestiunea deșeurilor de pesticid
  • Curățarea echipamentelor

Standarde

  • Pericole mecanice EN 388 4102X
  • Type A Protecție specifică împotriva substanțelor chimice EN 374 AJKOPT
  • Microorganisme EN 374
  • Protecție împotriva pesticidelor ISO 18889 G2
Caracterul adecvat al materialelor destinate ce intră în contact cu alimente

Adecvat pentru uz alimentar cu toate tipurile de alimente, în conformitate cu Regulamentul European (CE) 1935/2004.

Detalii privind produsele

Material Nitril
Culoare Verde
Finisaj la interior Clorinat
Finisaj la exterior Textura striata
Lungime (cm) 46
Grosime (mm) 0.55
Dimensiune 7 8 9 10 11
Ambalaj 1 pereche/punga
12 perechi/cutie de carton

Grafic alimente

Grad general de contact cu alimentele

BĂUTURI Fără alcool sau cu tărie mai mică de 6% vol. limpede
Fără alcool sau cu tărie mai mică de 6% vol. tulbure
Băuturi alcoolizate cu tărie între 6% și 20% vol.
Băuturi alcoolizate cu tărie de peste 20% vol.
CEREALE, AMIDON, ZAHARURI, CIOCOLATĂ ȘI PRODUSE DERIVATE Amidon, cereale, făini, griș, paste uscate, de exemplu macaroane, spaghetti și produsele similare și paste proaspete
Biscuiți, produse de patiserie, prăjituri și alte produse de brutărie, sare, zahăr și produse de cofetărie în formă solidă; fără corp gras
Biscuiți, patiserie, prăjituri și alte produse de brutărie și cofetărie în formă solidă; cu corp gras, ciocolată, înlocuitori și produse acoperite
Produse de cofetărie sub formă de pastă umedă
Melasă, sirop de zahăr, miere
Produse de cofetărie cu corp gras la suprafață
FRUCTE, LEGUME ȘI DERIVATE Fructe întregi, proaspete sau refrigerate, necurățate; fructe uscate sau deshidratate; nuci decojite și prăjite
Legume proaspete, curățate sau tăiate
Transformate: în bucăți, piure, pastă sau conserve în mediu apos, inclusiv marinat sau în saramură
Transformate în mediu alcoolic
Conserve de legume în mediu uleios
Conserve de fructe în mediu uleios
Nuci sub formă de pastă sau de cremă
GRĂSIMI ȘI ULEIURI Animale sau vegetale, naturale sau tratate
Emulsii de apă în ulei (margarină, unt)
PRODUSE ANIMALE ȘI OUĂ Crustacee și moluște neprotejate în mod natural de cochilii, conserve de pește în mediu apos
Crustacee și moluște neprotejate în mod natural de cochilii, conserve de pește în mediu uleios, produse din carne marinate în mediu uleios
Crustacee și moluște proaspete, fără cochilie sau carapace
Pește proaspăt, refrigerat, sărat, afumat sau sub formă de pastă
Carne de la orice specie de animal, proaspătă, refrigerată, sărată, afumată sau sub formă de pastă sau creme
Conserve și semiconserve de carne în mediu apos
Conserve și semiconserve de carne în mediu uleios
Ouă, gălbenușuri de ouă, albușuri de ouă sub formă de pudră, uscată sau congelată
Ouă, gălbenușuri de ouă, albușuri de ouă sub formă lichide sau gătite
PRODUSE LACTATE Lapte integral, degresat sau parțial deshidratat
Lapte fermentat (iaurt, lapte bătut), frișcă și smântână
Brânză naturală fără coajă sau cu crustă comestibilă și brânză topită
Brânzeturi integrale cu crustă necomestibilă
Brânză topită (sub formă de pastă moale), brânză în conservă în mediu apos (mozzarella...)
Brânză conservată în mediu uleios
Lapte praf, inclusiv preparatele pentru sugari
PRODUSE DE ASEZONAT Sosuri cu materie apoasă
Sosuri cu materie grasă (de exemplu: maioneză, cremă pentru salată...)
Muștar
Oțet
PREPARATE ALIMENTARE Tartine, sandvișuri, pizza cu tot soiul de alimente care prezintă materii grase la suprafață
Tartine, sandvișuri, pizza cu tot soiul de alimente care nu prezintă materii grase la suprafață
Supe, sosuri, ciorbe sub formă de pudră sau uscate, cu materii grase (inclusiv drojdiile)
Supe, sosuri, ciorbe sub formă de pudră sau uscate, cu materii grase (inclusiv drojdiile)
Supe, sosuri, ciorbe sub orice altă formă, cu materii grase (inclusiv drojdiile)
Supe, sosuri, ciorbe sub orice altă formă, dar fără materii grase (inclusiv drojdiile)
Alimente prăjite sau fripte de origine vegetală (cartofi, pelete)
Alimente prăjite sau fripte de origine animală
ALTELE Alimente uscate care prezintă materii grase la suprafață
Alimente uscate fără materii grase la superfață
Plante, mirodenii, aromatice, cafea și înlocuitori de cafea sub formă de granule sau pudră
Mirodenii și condimente în mediu uleios
Cacao pudră
Cacao pastă
Extrase concentrate cu tărie de cel puțin 5% vol. de alcool
Alimente congelate sau înghețate
Înghețate

Grafic substanțe chimice

Gradul de protecție generală împotriva substanțelor chimice

Gradul de protecție este determinat luând în considerare efectele atât ale permeabilității, cât și ale degradării, în încercarea de a oferi utilizatorilor o orientare generală privind protecția atunci când utilizează mănușile noastre împotriva anumitor su

Semnificația culorilor:

Utilizat pentru nivelul ridicat de expunere la substanțe chimice sau pentru imersia în substanțe chimice, limitat la timpul de pătrundere bazat pe o zi lucrătoare.
Utilizat pentru contact repetat cu substanțe chimice, limitat la expunerea chimică totală, adică: un timp de pătrundere cumulat bazat pe o zi lucrătoare.
Protecție doar împotriva stropirii, în timpul expunerii la substanțe chimice, mănușile trebuie aruncate și mănușile noi trebuie purtate cât mai curând posibil.
Nu este recomandat, aceste mănuși sunt considerate nepotrivite pentru lucrul cu această substanță chimică.
NT: nu au fost testate
NA: nu se aplică, deoarece nu sunt testate în întregime (doar nivelul de degradare SAU rezultatele de permeabilitate)

Datele testelor substanțelor chimice și gradul de protecție generală împotriva substanțelor chimice nu trebuie utilizate ca bază absolută pentru selectarea mănușilor. Performanța mănușii în condițiile reale de utilizare poate diferi de cea în condițiile c

Produs chimic Nr. CAS Timpul de pătrundere
(minute)
Nivel
permeabilitate
Standard Nivel
degradare
Grad
1,1,1-Trichloroethane 99% 71-55-6 276 5 ASTM F739 1
-
1,1,2-Trichlorotrifluoroethane (Freon TF or Freon 113) 99% 76-13-1 480 6 ASTM F739 4
++
1,1,2,2-Tetrachloroethane 98% 79-34-5 59 2 ASTM F739 1
-
1,3 - Dichlorobenzene 98% 541-73-1 73 3 ASTM F739 1
-
2-Butoxyethanol (Butyl Cellusolve) 99% 111-76-2 480 6 ASTM F739 4
++
2-Ethoxyethanol (Cellosolve) 99% 110-80-5 416 5 ASTM F739 4
++
2-Ethoxyethyl acetate (Cellosolve Acetate) 99% 111-15-9 162 4 ASTM F739 3
++
2-Propanol (Isopropanol) 99% 67-63-0 480 6 EN 374-3:2003 4
++
2,2,2-Trifluoroethanol 99% 75-89-8 43 2 ASTM F739 1
-
Acetic acid 10% 64-19-7 480 6 ASTM F739 4
++
Acetic acid 50% 64-19-7 480 6 ASTM F739 4
++
Acetic acid 99% 64-19-7 118 3 ASTM F739 NT
NA
Acetone 99% 67-64-1 NT NT 1
NA
Acrylonitrile 99% 107-13-1 12 1 ASTM F739 1
-
Ammonium hydroxide solution 25% 1336-21-6 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Ammonium hydroxide solution 29% 1336-21-6 480 6 ASTM F739 4
++
Aniline 99% 62-53-3 72 3 ASTM F739 1
-
Benzene 99% 71-43-2 27 1 ASTM F739 1
-
Butyl Acetate 99% 123-86-4 78 3 EN 374-3:2003 1
-
Carbon disulfide 99% 75-15-0 20 1 EN 16523-1:2015 2
=
Carbon Tetrachloride 99% 56-23-5 341 5 ASTM F739 3
++
Chlorobenzene 99% 108-90-7 42 2 ASTM F739 NT
NA
Chromic Acid 50% 7738-94-5 175 4 ASTM F739 4
++
Cumene 98% 98-82-8 271 5 ASTM F739 3
++
Cyclohexane 99% 110-82-7 480 6 ASTM F739 4
++
Diethanolamine 97% 111-42-2 480 6 ASTM F739 4
++
Diethylamine 98% 109-89-7 53 2 EN 16523-1:2015 1
-
Dimethylformamide 99% 68-12-2 35 2 ASTM F739 NT
NA
Dimethylsulfoxide 99% 67-68-5 480 6 ASTM F739 3
++
Epichlorohydrin 99% 106-89-8 4 0 ASTM F739 NT
NA
Ethanol 95% 64-17-5 480 6 ASTM F739 4
++
Ether (Diethyl Ether) 99% 60-29-7 64 3 ASTM F739 4
++
Ethyl acetate 99% 141-78-6 27 1 EN 16523-1:2015 NT
NA
Ethylene glycol 99% 107-21-1 480 6 ASTM F739 4
++
Ethylene oxide 100% 75-21-8 32 2 ASTM F739 NT
NA
Formaldehyde 37% 50-00-0 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Freon 12 99% 75-71-8 480 6 ASTM F739 NT
NA
Fuel oils mixture 68476-34-6 480 6 ASTM F739 NT
NA
Furfural 99% 98-01-1 61 3 ASTM F739 NT
NA
Hydrazine 35% 302-01-2 480 6 ASTM F739 4
++
Hydrazine 70% 302-01-2 480 6 ASTM F739 4
++
Hydrochloric acid 10% 7647-01-0 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Hydrochloric acid 35% 7647-01-0 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Hydrochloric acid 37% 7647-01-0 480 6 ASTM F739 4
++
Hydrochloric acid 50% 7647-01-0 NT NT 4
NA
Hydrofluoric Acid 10% 7664-39-3 NT NT 4
NA
Hydrofluoric Acid 49% 7664-39-3 134 4 ASTM F739 4
++
Hydrogen peroxide 30% 7722-84-1 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Isobutyl alcohol 99% 78-83-1 480 6 ASTM F739 4
++
Kerosene mixture 8008-20-6 480 6 ASTM F739 4
++
m-Cresol 97% 108-39-4 210 4 ASTM F739 2
+
Methanol 99% 67-56-1 122 4 EN 16523-1:2015 3
++
Methylisobutylketone 99% 108-10-1 57 2 ASTM F739 NT
NA
n-Heptane 99% 142-82-5 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
n-hexane 95% 110-54-3 480 6 ASTM F739 4
++
N-methyl-2-Pyrrolidone 99% 872-50-4 108 3 ASTM F739 NT
NA
N-N dimethyl acetamide 30% 127-19-5 480 6 ASTM F739 NT
NA
N-N dimethyl acetamide 99% 127-19-5 39 2 ASTM F739 1
-
Naphtha mixture 8030-30-6 480 6 ASTM F739 4
++
Naphtha (Stoddart Solvent) mixture 8052-41-3 480 6 ASTM F739 4
++
Naphtha Heavy mixture 68551-17-7 NT NT 4
NA
Naphtha VM&P mixture 8032-32-4 480 6 ASTM F739 4
++
Nitric acid 50% 7697-37-2 341 5 ASTM F739 3
++
Nitric acid 70% 7697-37-2 49 2 ASTM F739 NT
NA
Nitrobenzene 99% 98-95-3 45 2 ASTM F739 1
-
Oleic Acid 90% 112-80-1 NT NT 4
NA
Phenol 85% 108-95-2 255 5 ASTM F739 3
++
Phosphoric acid 75% 7664-38-2 480 6 ASTM F739 4
++
Phosphoric acid 85% 7664-38-2 480 6 ASTM F739 4
++
Polychlorinated Biphenyl (PCB) (50%) in 1,2,4-Trichlorobenzene mixture 11097-69-1 343 5 ASTM F739 NT
NA
Potassium Hydroxide 50% 1310-58-3 480 6 ASTM F739 4
++
Pyridine 99% 110-86-1 26 1 ASTM F739 1
-
Sodium hydroxide 20% 1310-73-2 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Sodium hydroxide 40% 1310-73-2 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Sodium hydroxide 50% 1310-73-2 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Styrene 99% 100-42-5 36 2 EN 16523-1:2015 1
-
Sulfuric acid 10% 7664-93-9 480 6 ASTM F739 4
++
Sulfuric acid 40% 7664-93-9 480 6 ASTM F739 4
++
Sulfuric acid 50% 7664-93-9 480 6 ASTM F739 4
++
Sulfuric acid 96% 7664-93-9 243 5 EN 16523-1:2015 NT
NA
t-Butyl Methyl Ether 98% 1634-04-4 480 6 ASTM F739 NT
NA
Tert. Amyl Methyl Ether 96% 994-05-8 480 6 ASTM F739 NT
NA
Tetrachloroethylene (Perchloroethylene) 99% 127-18-4 480 6 ASTM F739 4
++
Tetrahydrofurane 99% 109-99-9 17 1 ASTM F739 1
-
Toluene 99% 108-88-3 51 2 EN 16523-1:2015 1
-
Toluene Diisocyanate (TDI) 80% 584-84-9 480 6 ASTM F739 2
+
Trichloroethylene 99% 79-01-6 9 0 ASTM F739 1
-
Triethanolamine 98% 102-71-6 480 6 ASTM F739 4
++
Turpentine mixture 8006-64-2 480 6 ASTM F739 4
++
Unleaded gasoline mixture 8006-61-9 480 6 ASTM F739 4
++
Vinyl acetate 99% 108-05-4 30 1 ASTM F739 2
=
Xylene 99% 1330-20-7 92 3 ASTM F739 2
+

*rezultatul nu este normalizat

Mai multe mănuși

Alto 285
Protecţie chimică

Alto 285

Performanță mecanică bună pentru o protecție chimică de lungă durată

Ultranitril 493
Protecţie chimică

Ultranitril 493

Protecție chimică îndelungată

TELSOL 369
Protecţie chimică

TELSOL 369