În mediile industriale, mâinile lucrătorilor sunt expuse la mai multe riscuri, precum cele date de substanțele chimice sau tăieri care pot provoca răniri grave.

Uneori, lucrătorii sunt expuși substanțelor chimice sau riscului de tăiere, fapt care îi face să prefere o singură protecție și să poarte astfel mănuși necorespunzătoare sau mănuși duble. Acestea fac ca dexteritatea să scadă semnificativ, iar politicile privind echipamentul personal de protecție să nu fie respectate.

În mediile chimice, proprietățile fizice ale mănușilor pot fi grav afectate (umflături, întărire, crăpături) de către manipularea substanțelor chimice agresive. Astfel, s-a implementat testul de degradare conform standardului EN ISO 374-1:2016 pentru toate mănușile chimice.

Acesta reprezintă un element auxiliar important de luat în considerare la evaluarea proprietăților de rezistență chimică a mănușilor, deoarece în acest mod se poate determina comportamentul materialelor în contact cu substanțele chimice.

Mapa Professional înțelege importanța deținerii unor mănuși corespunzătoare utilizării dorite. Din acest motiv, echipa noastră de cercetare și dezvoltare a abordat aceste provocări și a proiectat UltraNitril 410, o protecție avansată pentru mâini și brațe atât împotriva substanțelor chimice, cât și a tăierii.

 

PROTECȚIE CHIMICĂ

 

Noua tehnologie cuprinde: Tehnologia TOPCHEM, un amestec specific de PVC și nitril care creează o barieră împotriva acizilor, asigurând o performanță mai bună împotriva degradării. Mănușile dumneavoastră își păstrează starea corespunzătoare o perioadă mai îndelungată

 

Mănușă standard din nitril după

După 1 oră de contact cu ACID SULFURIC 96 %

 

Mănușă UltraNitril 410 după

După 1 oră de contact cu ACID SULFURIC 96 %

Manșeta lungă (35 cm) și pliabilă asigură protecție suplimentară și împiedică substanțele chimice să alunece pe braț în jos.

Căptușeala cu vizibilitate ridicată acționează ca un indicator chimic care avertizează purtătorul că bariera anti-chimică a mănușii a fost afectată.

PROTECȚIE ÎMPOTRIVA TĂIERII

Suportul textil UltraNitril 410 confecționat din fibre compozite performante asigură protecția mâinilor și brațelor împotriva tăierii la NIVEL C (ISO).

 

 

...IAR ASTA NU E TOT

Considerând că o protecție corespunzătoare este esențială, MAPA PROFESSIONAL ia în calcul și confortul purtătorului.

UltraNitril 410 oferă un mulaj perfect pe mână pentru un confort îmbunătățit al purtătorului. Designul special oferă o flexibilitate bună pentru a asigura libertatea de mișcare și a împiedica oboseala mâinilor.

Cu priza sa solidă, mănușile asigură o prindere optimă la manipularea substanțelor lichide sau uleioase.

Mănușile noastre prezintă rezistență: ele sunt durabile datorită nivelului de abraziune 4 și dispun de rezistență mecanică pentru o durată mai lungă de utilizare.

 

Nu alegeți doar protecția împotriva substanțelor chimice sau pe cea împotriva tăierii, alegeți-le pe amândouă prin ULTRANITRIL 410 și păstrați mănușile în stare bună pe o perioadă mai lungă de timp!

 

Ideale pentru o mare varietate de utilizări în medii uleioase sau umede în care sunt necesare atât protecția împotriva substanțelor chimice, cât și cea împotriva tăierilor.

Mai multe știri